Opdrachtegever
Samenwerking sinds
2016
Geleverde producten
Badkamervloeren en kuchschermpootjes

Waar wij alles kunnen maken van houten plaatmateriaal kan Steinfort dat met glas. Gehard, verlicht, interactief, geëmailleerd of keramisch geprint: ze hebben het in alle soorten, maten en kleuren. Voor twee bedrijven die met hun eigen grondstof in alle richtingen uit de voeten kunnen, ligt op papier een mooie samenwerking te wachten. En gelukkig is dit ook al ruim drie jaar in de praktijk het geval!

Een glasheldere samenwerking

“Marcel en ik liepen elkaar jaren geleden tegen het lijf op een bijeenkomst en er was eigenlijk meteen een klik. Omdat wat wij met Steinfort doen wel te vergelijken is met wat Horjus doet, zijn we een keertje bij elkaar in de keuken gaan kijken. Vanaf dat moment zijn we eigenlijk op zoek gegaan naar een manier om te samenwerken”, vertelt directeur van Steinfort Gerlof Reijneker.

En toen die samenwerking er uiteindelijk was, beviel deze prima: “Horjus is gewoon een goed benaderbare club. Ze staan op dezelfde manier in de wedstrijd als wij. We zoeken beide naar hoge mate van automatisering tussen klant en leverancier om zo efficiënt mogelijk te werken. Daarnaast krijgen we snel antwoord op onze vragen. Bijvoorbeeld als ik even snel een proef wil hebben van iets dat zij kunnen leveren, dan hoef ik niet vier weken te wachten, maar krijg ik dat binnen no-time. Op die manier werken wij zelf ook. Daarnaast denken ze ook altijd mee over hoe we het beste op elkaar kunnen aansluiten. Dit leidt meestal snel tot efficiënte oplossingen!”

Samen succes, juist in coronatijd

Steinfort houdt zich vanuit het Friese Franeker vooral bezig met het maken van halffabricaten. Deze worden vervolgens doorgestuurd naar hun klanten die er een eindproduct van maken. Maar daarnaast produceert Steinfort zelf ook enkele eindproducten, zoals douchedeuren, keukenachterwanden of kuchschermen. Dit laatste product kwam in beeld toen ze in de coronatijd op zoek gingen naar alternatieve afzetgebieden en verkopen ze via hun eigen platform Glazz.nl.

“We hadden bij deze schermen kleine houten pootjes op maat nodig. Dan weten we natuurlijk wie we moeten hebben. Eén appje naar Marcel met de vraag of hij morgen tijd heeft voor koffie, dan ga je samen sparren en ben je er zo uit. Vervolgens begonnen we te communiceren over de kuchschermen op socialmedia en werd dit een groot succes. Hoewel we ons in het begin wilden richten op scholen, stonden de schermen op een gegeven moment overal. Bijvoorbeeld op advocatenkantoren. En het leuke is dat we dan ook veel positieve reacties krijgen op de pootjes.”

We kijken altijd samen naar de mogelijkheden om iets te ontwikkelen. We steken de koppen bij elkaar en gaan dan broeden, soms zit er dan iets voor ons in en soms is dat andersom. Dat is het mooie aan dit partnerschap!
Gerlof Reijneker
Directeur Steinfort

Wil je met ons samenwerken of nog wat meer informatie? Neem contact op, we gaan graag met je in gesprek.

Wijnand Verhoef
Hoofd verkoop
met Horjus
Samenwerken
Offerte aanvragen