Horjus Toeleverancier Meubelfabrikanten BV ontvangt subsidie voor het ontwikkeling van een lean, smart, duurzaam én circulair productieproces. In 2019 heeft Horjus een haalbaarheidsstudie gedaan naar een lean en smart productieproces voor haar nieuwe prefab sanitaire units voor de woningbouw. Deze studie gaf aanleiding tot een GO, maar wegens de coronacrisis lag de prioriteit tijdelijk ergens anders en is dit project stil komen te liggen. Inmiddels ziet Horjus weer mogelijkheden om deze ontwikkeling op te pakken, zij het met hernieuwde inzichten. Zo willen we inspelen op transities waarbij circulariteit en duurzaamheid centraal staan door de ontwikkeling en productie van circulaire producten. Hierbij vormt het efficiënt omgaan met grondstoffen en energie de basis. Hiertoe zullen we in dit project een nieuw productieproces ontwikkelen.

De beoogde ontwikkeling betreft geen reguliere of periodieke wijziging van het fabricageproces. Om circulair en duurzaam te kunnen produceren zal het proces disruptief geïnnoveerd worden waarvoor geen ‘reguliere’ oplossingen bestaan. Het gaat om een voor ons nieuwe manier van circulair, duurzaam en slim produceren, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe duurzame prefab producten van de organisatie. Concrete onderdelen zullen zijn:

  • Ontwikkeling automatische aan- en afvoersysteem CNC frees, dit zorgt voor ontlasting van werknemers o.b.v. tillen;
  • Cascade opstelling vacuümpompen waardoor processen slim en duurzaam kunnen worden aangestuurd en het energie verbruik reduceert met +/- 40%;

Dit project is mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie.

Lean
Circulair

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

De Europese Unie (EU) wil de economische verschillen tussen de Europese regio's verkleinen. Dat doet de EU met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In Noord-Nederland doen zij dit met het samenwerkingsverband Noord-Nederland.
Het SNN heeft als doel samen Noord-Nederland nóg mooier en sterker te maken. Het SNN is een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies. Zij stimuleren, faciliteren en verbinden mensen, ideeën en ambities die bijdragen aan de ontwikkeling van Noord-Nederland.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op. We gaan graag met je in gesprek.

met horjus
innoveren
Neem meteen contact op