Bewerkingen

Bewerkingen

Het kloppend hart

Horjus heeft alles in huis om houten plaatmateriaal om te vormen tot hetgeen waar u naar op zoek bent. We maken onderdelen en halffabricaten, maar naar wens ook complete meubelen. We tekenen, optimaliseren, boren, frezen, zagen, lijmen en monteren zoals u dat wenst. Geheel op maat en met bezieling. Zie Horjus als een goed geoliede machine, maar dan wel één met een kloppend hart.
Kies een bewerking: ZagenLijmenCNC frezenKant lijmenKant lijmen in modelDeuvelenAssemblerenAfmonterenVerpakkenTransport

zagen

Zagen

De zaagafdeling heeft de beschikking over twee opdeelzagen en vol automatisch platenmagazijn voor het beladen van de zaag. Alle onderdelen worden voorzien van een etiket met onderdeelinformatie. Uiteraard zijn de zaagmachines voorzien van een ritszaag voor het beste splintervrije resultaat.
Minimale zaagmaat: 200 x 30 x 0.5 mm
Maximale zaagmaat: 4200 x 4200 x 80 mm
Naar boven

lijmen-icon

Lijmen  

Voor het verlijmen van HPL op dragermaterialen als spaanplaat, MDF en multiplex, maken wij gebruik van een hoogwaardige PVAc-lijm. Deze traditionele witte houtlijm is geoptimaliseerd door nieuwe wetenschap en moderne technieken. Door deze upgrade is deze lijm uitermate geschikt voor het verlijmen van HPL. Na het opbrengen van de lijm d.m.v. een lijmwals worden de platen koud geperst onder een constante druk.
Minimale werkstukgrootte: 400 x 50 x 3 mm
Maximaal werkstukgrootte: 3050 x 1500 x 100 mm
Naar boven

cnc-frezen

CNC frezen

Onmisbaar zijn de diverse CNC freesmachines. Het op maat maken, modelleren, profileren van randen, boren en zelfs kantlijmen in model, wordt op deze machines gedaan. De CNC frezen zijn aanschaft met het oog op het maken van zowel kleine als grote series.
Minimale werkstukgrootte: 250 x 80 x 3 mm
Maximale werkstukgrootte: 4500 x 2000 x 100 mm
Naar boven

kant-lijmen

Kant lijmen

De kantlijmmachines kunnen de panelen voorzien van volledig afgewerkte PVC / ABS en fineer kanten. Alles met een vlotte doorloop waarbij het retoursysteem zorgt voor efficiëntie.
Minimale werkstukgrootte: 100 x 100 x 10 mm
Maximale werkstukgrootte: 4000 x 4000 x 60 mm
Naar boven

kant-lijmen-in-model

Kant lijmen in model

Een van de CNC machines is voorzien van een kantaanlijmunit waarmee modelpanelen kunnen worden voorzien van PVC en ABS kanten. Door het machinaal aanzetten van kanten aan modelbladen gaat zowel de productie als de kwaliteit omhoog ten opzichte van handwerk.

Minimale werkstukgrootte: 300 x 100 x 10 mm (afhankelijk van model)
Maximale werkstukgrootte: 3000 x 1400 x 60 mm (afhankelijk van model)
Minimale buitenradius: 10 mm (1 mm PVC/ABS band) | 40 mm (2 mm PVC/ABS band)
Maximale binnenradius: 50 mm (1 mm PVC/ABS band, binnenhoek 90 graden) | 80 mm (2 mm PVC/ABS band, binnenhoek 90 graden)

Naar boven

lakken

Lakken

Horjus beschikt over een kleine spuiterij waar randen van panelen kunnen worden voorzien van een laklaag. Door gebruik te maken van twee componenten lak ontstaat er een esthetische maar ook een sterke afwerking.
Deze afwerking wordt veelal gebruikt bij multiplex kanten maar kan ook prima worden toegepast bij MDF, ecoboard of zwart MDF.
Naar boven

deuvelen

Deuvelen

Kastonderdelen worden veelal verbonden middels een deuvelverbinding. Bij Horjus wordt er CNC gestuurd geboord & gedeuveld. Het grote voordeel hiervan is de nauwkeurigheid maar ook de constante lijmhoeveelheid waardoor de optimale sterkte wordt gehaald uit deze verbinding.
Minimale breedte en dikte: 50 x 12 mm
Maximale breedte en dikte: 1250 x 70 mm
Naar boven

assembleren

Assembleren

De gedeuvelde kastonderdelen kunnen door Horjus worden geassembleerd tot een volledige kast. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een doorloop corpuspers welke zorgt voor een hoge efficiëntie waardoor grote aantallen kasten moeiteloos kunnen worden geassembleerd.
Minimale corpusmaat: 300 x 300 x 100 mm.
Maximale corpusmaat: 2500 x 1500 x 900 mm.
Naar boven

afmonteren

Afmonteren

Om de kast volledig af te maken kunnen alle scharnieren, grepen, sloten, plankdragers, ladelopers, stelpoten etc. worden aangebracht. Wij kunnen alle bekende merken leveren en toepassen zodat dit aansluit bij uw gebruikelijke merk meubelbeslag. Bij aflevering heeft u er geen omkijken meer naar, waardoor u direct kunt doorleveren naar uw klant.
Naar boven

verpakken

Verpakken

Alle meubels of meubelonderdelen worden voor transport verpakt om schade te voorkomen. Heeft u speciale verpakkingswensen dan kunt u die aangeven.
Naar boven

transport

Transport

Transport is de laatste schakel van Horjus naar u of uw klant. Wij werken met een vaste transporteur met kennis van onze producten waardoor de kans op schade aanzienlijk wordt beperkt. Speciale wensen zoals leveringen vóór- of op een bepaald tijdstip behoren tot de mogelijkheden. Dit kan ook op een door u gewenste locatie.
Naar boven